BTC thông báo: Do thay đổi cơ chế quản lý tài khoản, vì vậy tài khoản nào trước đây chưa cập nhật thông tin số điện thoại thì cần cập nhật để bảo vệ tài khoản. Mong nhận được sự hợp tác !

Tạp chí Tiếng Anh

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2018-2019 Sở GD&ĐT Thừa Thiên Huế có đáp án

Thứ Năm, 07/06/2018, 11:18 SA | Lượt xem: 1639
tạp chí Tiếng Anh

IOE xin giới thiệu đến các bạn Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh tỉnh Thừa Thiên Huế năm học 2018 - 2019 (Có đáp án) nhằm giúp các bạn có thêm tài liệu ôn tập cũng như cách quản lý thời gian để hoàn thành bài thi một cách hiệu quả nhất. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

 

SỞ GIÁO DỤC ĐÀO TẠ O
THỪA THIÊN HUẾ
ĐỀ THI CHÍNH THỨC
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 2018-2019
Khóa ngày 02 tháng 6 năm 2018
Môn thi: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)
đề thi: 504
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is
CLOSEST in meaning to the sentence given in each of the following questions from 1 to 5.
Question 1: It took him three hours to do his homework.
A. He couldn't finish his homework in three hours.
B. He started doing his homework three hours ago.
C. He spent three hours doing his homework.
D. He did his homework three hours ago.
Question 2: I have never seen her before, but I can recognize her from a photograph.
A. Although I have never seen her before, I can recognize her from a photograph.
B. I can recognize her from a photograph after I have seen her.
C. Because I have never seen her, I can't recognize her from a photograph.
D. In spite of having seen her before, I can't recognize her from a photograph.
Question 3: He started working in this company 4 years ago.
A. He used to work in this company 4 years ago.
B. He has worked in this company for 4 years.
C. He has not worked in this company for 4 years.
D. He worked in this company 4 years ago.
Question 4: The teacher said to us: "Don't be late for class."
A. The teacher allowed us to be late for class.
B. The teacher orders us to come to class on time.
C. The teacher told us not to be late for class.
D. The teacher asks us not to come to class late
Question 5: The children couldn't go swimming because the sea was too rough.
A. The sea is very rough, so the children can't swim in it.
B. The sea was too rough for the children to go swimming.
C. The children were not calm enough to swim in the rough sea.
D. The sea is so rough that the children can't swim in it.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer in each of
the following questions from 6 to 22.
Question 6: Nam wanted to know what time___________
A. the movie begins B. the movie began C. did the movie begin
D. does the movie begin
Question 7: I am very fat. I think if I do morning exercise regularly, I ___________ weight.
A. may lose B. lose C. would lose D. lost
Question 8: The room is ___________decorated for Christmas.
A. beauty B. beautify C. beautiful D. beautifully
Question 9: night, the temperature seems to be cooler and cooler.
A. At B. On C. For D. In
Question 10: I am wondering what ________ to my sister's wedding.
A. have to bring B. to bring C. bringing D. should bring
Question 11: We can't go along here because the road ________
A, is being repaired B. is repairing C. was repaired D. repaired
Question 12: Many people do not like climbing ________
A. despite its danger B. since its danger
C. although it is dangerous D. because it is dangerous
Question 13: The man and the dog ________ I had taken a photo of were in the park.
A. which B. that C. who D. whose
Question 14: I wish I ________ what to do to help my mother now.
A. know B. will know C. knew D. have known
Question 15: Thank you for your letter. I am glad ________ that you're keeping well
A, listening B. to listen C. to hear D. hearing
Question 16: There is too much traffic in the city. ________ , the air is polluted.
A. Therefore B. However C. But D. So
Question 17: If I ________ younger, I ________ in a boat around the world.
A. Were - will sail B. were-would sail C. am - will sail D. am - would sail
Question 18: Human beings must stop ________ the environment right now.
A. to pollute B. polluted C. pollute D. polluting
Question 19: This is the first time I ________ myself out of the house.
A. locked B. have locked C. am locking D. lock
Question 20: Last night I came home, cooked dinner, and ________ TV.
A. watch B. was watching C. has watched D. watched
 
Question 21: Remember to ________ your shoes when you get into a Japanese house.
A. take over B. take place C. take on D. take off
Question 22: The doctor suggested that Miss White ________ two aspirins per day.
A. to take B. taking C. should take D. takes
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that ne
correction in each of the following questions from 23 to 27.
Question 23: My mother told me to watch the milk and don't let it boil over.
A. told B. to watch C. don't let D. over
Question 24: You had better learn English before apply for the job.
A. for the job B, learn C. apply D. had better
Question 25: Mrs. Young felt unhappy because her son got a good mark in Math.
A. got B. mark C. in D. unhappy
Question 26: If I have many homework to do, I will not be able to attend the meeting.
A. to attend B.many C. will not be D. to do
Question 27: People think computers never do any mistakes, but in fact, they do.
A, in fact B. People think C. they do D. never do
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from
time other three in the position of the primary stress in each of the following questions
from 28 to 29
Question 28: A. engine B. destroy C. complain D. complete
Question 29: A. effective B. romantic C. decision D. attitude romantic
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to
complete each of the following exchanges from 30 to 33.
Question 30: John offered his mother a nice gift on her birthday.
John's mother: Thank you very much for your gift! How wonderful it is! John: ________
A. Never mind!
B. I'm happy you like it.
C. That's right.
D. Of course.
Question 31: William is talking to Jennie about his headache.
William: Oh, dear. The pain in my head is killing me. Jennie: ________
A. How do you do?
B. What can I do for you now?
C. Don't mention it.
D. I'm sorry. I can't.
Question 32: Peter has just won the race
Tom: Congratulations! You did great.
Peter: ________
A. You're welcome.
B. It's nice of you to say so.
C. That's okay.
D. It's my pleasure.
Question 33: Helen is speaking to Calvin, who has just returned from a trip.
Helen: Did you have a good trip?
Calvin: ________
A. I'm afraid I can't.
B. It's very good of you.
C Yes, not too bad. Thanks.
D. Yes, I have. Thanks.
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to
indicate the best answer to each of the questions from 34 to 38.
One of the most urgent environmental problems in the world today is the shortage of clean water.
Having clean drinking water is a basic human right. However, acid rain, industrial pollution and
garbage have made many sources of water undrinkable. Lakes, reservoirs and even entire seas
have become vast pools of poison. Lake Baikal in Russia is one of the largest lakes in the world.
It contains a rich variety of animals and plants, including 1,300 rare species that do not exist
anywhere else in the world. Yet, they are being destroyed by the massive volumes of industrial
effluent which pour into the lake every day. Even though laws have been made, the government
do not have the power to enforce them. Most industries simply ignore the regulations. The
Mediterranean Sea occupies 1% of the world's water surface, but it is the dumping ground for
50% of all marine pollution. Almost 16 countries regularly throw industrial wastes a few miles
off shore.
Water is free to everyone. A few years ago people thought that the supply of clean water in the
world was limitless. Today, many water supplies have been ruined by pollution and sewage.
Clean water is now scarce, and we are at last beginning to respect this precious source. We
should do something now.
Question 34: According to the writer, one environmental problem in the world today is
________
A. safe water shortage
B. pools of poison
C. industrial pollution
D. population explosion
Question 35: What is the serious problem of Lake Baikal in Russia?
A. It has 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world.
B. It is one of the largest lakes that contains a variety of animals and plants.
C. It is polluted by massive volumes of industrial wastes discharged into it.
D. It is the only lake in Russia whose source of water is not drinkable.
Question 36: What does the word "them" in the passage refer to?
A. laws
B. the government
C. animals
D. plants
Question 37: How many countries throw industrial wastes into the Mediterranean Sea regularly
A. nearly 16
B. exactly 16
C. over 16
D. more than 16
Question 38: What is the message to the readers?
A. We should take action to protect our water sources.
B. We should take all water sources into account.
C. We should limit the use of water sources.
D. We should encourage people to use safe water.
Mark the letter A, B, C, or D or your answer sheer to indicate the word whose underlined
part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions from
39 to 40
Question 39: A. thick B. thank C. think D. them
Question 40: A. imagined B. talked C. travelled D. played
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheel to
indicate the word that best fits each of the numbered blanks from 41 to 50
LEARNING HOW TO LEARN
There is usually ope important subject missing from most school timetables. Very few students
are (41)________ how to organize their learning and how to (42)________ the best use of their
time. Let's take some simple (43)________. Do you know how to (44)________ up words in a
dictionary, and do you understand all of the (45)________ the dictionary contains? Can you take
notes quickly and can you understand them (46)________ ? For some reasons, many schools
give learners no (47)________ with these matters. Teachers ask students to memorize pages
from books, but doo't explain (48)________ to do it. Learning by heart can be useful but it is
important to have a genuine (49)________ of a subject. You can (50)________ a lot of time
memorizing books, without understanding anything about the subject.
Question 41: A learnt B. educated C. taught D. graduated
Question 42: A. make B. take C. get D. give

Question 43: A. rules B. seniences C. cxamples D. results
Question 44: A. find B. research C. look D. get
Question 45: A. themes B. subjects C. advice D. information
Question 46: A before B. towards C. alter D. afterwards
Question 47: A. help B. instruction C.teaching D. ability
Question 48: A. what B. why C. where D. how
Question 49: A. Success B. information C. attention D. understanding
Question 50: A. tell B. pass C. waste D. want
--- HẾT ---
Đáp án tham khảo:
1 C 11 A 21 D 31 B 41 C
2 A 12 D 22 C 32 B 42 A
3 B 13 B 23 C 33 C 43 C
4 C 14 C 24 C 34 A 44 C
5 B 15 C 25 D 35 C 45 D
6 B 16 A 26 B 36 A 46 C
7 A 17 B 27 A 37 A 47 B
8 D 18 D 28 A 38 A 48 D
9 A 19 B 29 D 39 D 49 D
10 B 20 D 30 B 40 B 50 C
(Nguồn:vndoc.com)

Tin đã đăng

Vòng thi hệ thống 17

Lịch thi IOE

Thông báo: Bạn cần đăng nhập để vào thi hoặc tạo mã thi.  Đăng Nhập

Điểm cao nhất quốc gia

Lớp: 3 4 5 6 78 9 10 1112

Cập nhật sau 24 giờ

Điểm cao nhất địa phương